Обираємо якісну будівельну фарбу

Пофарбовані покриття набувають естетичного вигляду, довше зберігають міцність та сталий зовнішній вигляд. Однак обирати будівельну фарбу потрібно уважно, звертаючи увагу на ключові технічні характеристики, а також фактуру.  

На які критерії будівельної фарби слід зважати?

Одним із важливих факторів вважається покривна здатність. Цей параметр варіюється в діапазоні від 1 до 4. Фарба класу 1 не вимагає нанесення багатьох шарів, адже має максимальну покривну здатність.

Фарба має бути стійкою до вологого стирання. Стосовно цього критерію також є 5 класів стійкості. Дисперсійні фарби мають 1 максимальний клас, тобто найвищий рівень стійкості, також їх найлегше очистити від бруду. 

Також варто зважати на ступінь глянцю. Більшість будівельних фарб створюють матове чи шовковисто-матове покриття. Проте також зустрічаються глянцеві та шовковисто-глянцеві будівельні фарби.

Цей критерій варто обирати не лише за власними вподобаннями, але й з урахуванням особливостей об’єкта. Глянцеві фарби легше очищати від бруду, тоді як матові покриття з часом можуть заполіруватися. 

gallery-image

Практичними вважаються фарби з посиленою стійкістю до бруду, особливо актуальні вони в приміщеннях з високою інтенсивністю використання. Такі фарби найчастіше використовують у коридорах, кухнях.

Наступний критерій — ступінь білизни. Якісні настінні фарби мають у складі дорогі білі пігменти, котрі зберігають колір протягом тривалого часу, оберігають фарбу від вигорання.

Легкість нанесення. Більшість сучасних фарб наносяться легко та просто, без бризок та розводів. 

Екологічність та запах. Фарби на водній, акриловій основі безпечні для людей, зовсім не мають запаху, або ж мають легкий, ненав’язливий запах.

Види фарб за основним компонентом 

Також фарби класифікуються за типом основи: 

  • латексні,
  • акрилові,
  • гумові,
  • масляні,
  • поліуретанові. 

Одними з найпопулярніших вважаються латексні фарби, оскільки мають легкий запах, представлені широкою колірною палітрою. Особливо багато латексних фарб представлено в асортименті компанії Sniezka, зокрема Mattlatex Beauty та Barwy Natury.

gallery-image

Інтер’єрна латексна фарба Mattlatex Beauty стійка до частого миття, відрізняється стійкістю кольору. Система ANTIREFLEX приховує нерівності поверхні, створює ідеальне покриття з матовою фактурою. Серед інших відмінностей фарби: чудова покривна здатність (1 клас), паропроникність. 

Також мають попит акрилові фарби, котрі легко наносяться, практично не мають запаху. В цій категорії привертає увагу фасадна фарба Sniezka Standart Fasad, стійка до атмосферних факторів, легка в нанесенні. Така фарба має чудову адгезію до основи, тож може наноситися на більшість фасадів. 

Створити оригінальні декоративні ефекти можна за допомогою акрилової фарби ProCristal Metallic Paint. Цей матеріал має ефект металік та перламутровий блиск. Фарба має чудову адгезію до поверхонь, швидко сохне, формуючи плівку, стійку до механічних пошкоджень. 

Обрати фарбу для внутрішніх чи зовнішніх робіт ви легко можете в магазині «ОколоРемонта».