3Д фотошпалери: асортимент продукції

Декілька десятиліть тому на стіни клеїли фотошпалери, що складаються з декількох частин, виготовлені на основі звичайного паперу. Такі фотошпалери потрібно було наклеїти на стіну, зібравши картинку як пазл, щоб цілісність зображення не порушувалася, картинка виглядала гармонійно (єдиним полотном). На той час вибір зображень для дизайну кімнати був невеликий. У магазинах продавалися лише шпалери із зображенням:

тварин,
пейзажів,
автомобілів.

Картинки фотоколажів представлені найрізноманітніші: з об’ємними кольорами, з абстракцією, зображенням природи, що розширюють простір, з морськими і океанськими узбережжями і так далі.

Якщо не вдається підібрати відповідні шпалери з об’ємним ефектом, завжди можна виготовити картинку на замовлення, надавши персональне зображення для подальшого друку на шпалерах.

З яких матеріалів виготовлені об’ємні фотошпалери?
Якщо раніше можна було купити шпалери тільки паперові, то сьогодні вибір набагато ширший. Розкішні об’ємні колажі друкуються на полотнах:

паперових,
гладких (без будь-якої текстури),
на вінілі з флізеліновою основою (з різними ефектами текстури полотна).

Кожен вид має індивідуальні унікальні особливості та переваги. Наприклад, звернемося до паперових фотошпалер, які на сьогодні вважаються найекономічнішими. Матеріал екологічно чистий, має чудовий повітрообмін та вологопроникність. На жаль, такі картинки не можна використовувати в приміщеннях з підвищеним рівнем вологості, тим більше не можна експлуатувати на кухні або у ванній кімнаті. Це бюджетний варіант для вітальні, дитячої, спальної кімнати. Паперові 3Д фотошпалери служать недовго і це їхній основний недолік.

Звертаючись до гладких фотошпалер без будь-якої текстури, вдається зрозуміти, що друкуються вони на основі паперового матеріалу, покритого полімерним шаром. Полотна міцні на розрив не розмокають навіть при нанесенні на них клею при монтажі на стіни. Матеріал коштує недорого, служить довго.

Об’ємні фотошпалери на флізеліні з текстурою пісок, полотно, штукатурка, фреска – це унікальні дизайнерські рішення, що дозволяють оригінально прикрасити приміщення.