Секрети грамотного вибору штор для спальні

Основні критерії вибору завіс у спальню
У підборі завіс потрібно підходити відповідально. Кожен споживач має власні переваги, уявлення про ідеальний комфорт. Але є основні критерії, які необхідно враховувати при виборі. Це:

фасон,
колір,
текстури.
Фасон штор вибирається з урахуванням загального дизайну стилю. В інтер’єрах, оформлених за класичними канонами, гармонійно виглядають портери з ламбрекенами, підв’язками, бахромою. Для стилю прованс можна використовувати австрійський чи італійський фасон. У бароко часто використовуються французькі завіси.

Шанувальникам сучасних інтер’єрів у стилях мінімалізм, ганьби-тік, лофт потрібно звернути увагу на лаконічні, цікаві фасони, позбавлені рясного декору. Це можуть бути прості полотна на люверсах, римські штори або ролети. Завіси, що закривають тільки сам отвір, добре підходять для невеликих кімнат. Їм не потрібен вільний простір.

Відтінки фіранок підбираються за кольорами оздоблення, інших предметів текстилю. Якщо в оформленні спальні використовувалися однотонні матеріали, потрібно пожвавити його, з цим завданням упораються штори з принтами. У дизайні з великою кількістю дрібних елементів варто використовувати однотонні полотна. Вони виключать ефект перевантаженості.

Вибір текстилю
Важливим моментом є вибір текстилю для портьєра. Він залежить від кількох факторів:

дизайнерського стилю;
розташування кімнати;
ритму життя.
У класичних оформленнях, в модному стилі еко перевага надається натуральним матеріалам: шерсті, шовку, льону, бавовні. Сумішний, синтетичний текстиль можна використовувати в сучасних інтер’єрах.