Опалювальні печі-каміни Dovre: якість та ефективність

Використання для обігріву опалювальних камінних печей — це простий та практичний спосіб забезпечення приміщення теплом.

Переваги чавунних печей

Основна функція камінної печі — це нагрівання температури у кімнаті до комфортних показників у холодну пору року. Завдяки товстим стінкам із чавуну вона залишається теплою на тривалий час, навіть після згасання вогню. 

Висока тепломісткість не єдина перевага печі-каміну. Вона має ряд інших плюсів:

  • компактний розмір;
  • простий монтаж;
  • зручність та безпека;
  • стильний дизайн.

Чавунна піч завдяки компактним габаритам займає набагато менше місця порівняно з мурованими каміном чи твердопаливним котлом. Тому її можна встановити навіть у невеликій кімнаті. 

gallery-image

Печі-каміни Dovre відрізняють легкістю і швидкістю інстанції. Вони не потребують фундаменту, обкладання жаростійкою цеглою чи кахлями, під’єднання труб. Достатньо встановити піч в обраному місці та з’єднати з димоходом. Спосіб його монтажу може бути верхнім, бічним чи заднім. Кожен варіант має свої переваги. В конструкції багатьох моделей чавунних камінів передбачено два або три способи під’єднання димаря. Під’єднання димової труби зверху забезпечує сильнішу тягу, що покращує горіння та виведення диму. 

Встановлення комина ззаду — це найпростіший спосіб монтажу. Такий тип монтажу істотно полегшує обслуговування та чищення обладнання. Бічний спосіб під’єднання сприяє ефективній тязі, є компактним та має естетичний вигляд. 

Каміни-печі чудово підходять для використання у побуті. Вони встановлюються на ніжках або підставці, мають різну форму та висоту. Печі оснащені герметичними дверцятами з холодними ручками. Ящики для попелу зручно діставати та чистити. Всі деталі конструкції виготовлені з міцних термостійких матеріалів та ідеально підігнані одна до одної. Це унеможливлює попадання чадного газу та інших продуктів горіння в приміщення. 

Особливістю опалювальних печей-камінів Dovre є різноманітність дизайнерських рішень. Така пічка може стати не лише джерелом тепла, а й окрасою інтер’єру. Привертають увагу вироби у стилі ретро. Вони прикрашені оригінальним вінтажним декором, але по функціональності нічим не поступаються іншим варіантам. Деякі моделі оснащені конфоркою для приготування їжі, завдяки чому вона ідеально підходить для використання у заміському будинку чи на дачі.

Класичні моделі опалювальних печей — прості та універсальні, вони підходять до будь-якого приміщення. Багато покупців віддають перевагу сучасному дизайну у стилі хай-тек. Такі печі відрізняються компактним розміром, лаконічними формами, вишуканим мінімалізмом. 

gallery-image

Функціональні особливості печей

Матеріал для виготовлення опалювальних печей-камінів — надійний жаростійкий чавун. Цей метал практично не піддається корозії та деформаціям. Має властивість ефективно акумулювати та довго віддавати тепло. Для додаткової продуктивності застосовують футерування камери згоряння. Спеціальні плити захищають метал від пошкоджень та покращують роботу печі. 

Чавунні каміни можна опалювати дровами, вугіллям, пелетами та брикетами. Такі елементи конструкції як відсік допалу газів, шибери, очищення скла роблять їх функціонування високоефективним, безпечним та екологічним. 

Великий вибір опалювальних печей-камінів чекає вас на сайті магазину Дім тепла. Наша продукція має сертифікати якості та гарантію від виробника на 10 років безпроблемного використання. Хоча дотримання інструкції з монтажу та експлуатації продовжить термін служби цих агрегатів на багато років.