Перетворюємо дефекти на переваги

Лінія стелі йде нерівномірно, укоси неправильні, стіни хвилясті. Через подібні похибки не можна прикрасити шпалери бордюром, оскільки він піде хвилястою лінією. Доведеться відмовитися від шпалер, що сподобалися, у вертикальну смужку, так як на кутах малюнок не буде збережений.

Але це не привід махнути рукою на дизайн і намагатися не зважати на нерівності. Недоліки можна перетворити на переваги, якщо підключити фантазію.

Найменш виграшно зазвичай виглядають кути. Побудуйте із гіпсокартону напівкруглий виступ і прикрасьте його декоративною тканиною. У каркасі з гіпсокартону можна зробити невеликі заглиблення та використовувати їх як вітрини, помістивши туди статуетки, вази тощо. Якщо підвести в цей кут додаткове світло (повісити бра або встановити торшер), вишуканий вигляд куточка згладить всі недоліки стін.

Гіпсокартон – функціональний та зручний у роботі матеріал, тому за його допомогою ви можете перетворити якусь зону або всю кімнату. Гіпсокартону можна надати практично будь-яку форму, що дозволяє створювати конструкції у різних стилях та під будь-яке приміщення.

Дефекти стін найкраще приховують шпалери, але зараз у моді декоративна штукатурка та фарба. Якщо після їх нанесення ви помітили дірки, плями, потертості, не варто починати ремонт заново. Достатньо їх замаскувати. Найкращий спосіб – вже згадані декоративні тканини. Сьогодні штори можна повісити не тільки на вікно, але і в будь-яке місце, що вам сподобалося, навіть посеред кімнати.

Великий шмат вуалі, парчі, оксамиту або шовку, красиво задрапований, не тільки приховає дефект, але й створить яскраву пляму в інтер’єрі, що притягує погляди. А якщо оправити його в рамку, вийде панно і декор набуде закінченого вигляду.