«Ні» кредитам – будуємо будинок поетапно за власні кошти

Будівництво свого будинку «за всіма правилами» — проект досить витратний, і мало хто має в наявності відразу кілька мільйонів рублів, щоб замовити каркасний будинок «під ключ». На жаль, банки неохоче дають кредити на будівництво будинку, тому найчастіше можна покладатися лише на заощадження.

Якщо у вас уже є ділянка, що дісталася у спадок або залишилася з радянських часів – починати будівництво можна відразу, маючи лише мінімальні заощадження. Накопичити на готовий будинок досить складно, адже інфляція, хоч би що говорили в телевізорі, невблаганно «з’їдає» накопичення.

Недорогий каркасний будинок Легіон
Проект каркасного будинку «Легіон» — натисніть для перегляду ціни та комплектацій

Розрахунок надано для недорогого каркасного будинку «Легіон» (2 поверхи, загальна площа 144 кв. м). Всі ціни мають приблизний характер і дійсні на травень 2020 року (на сьогоднішній момент ціни, швидше за все, вже будуть вищими, дивіться наш прайс-лист для уточнення вартості).

ПЕРШИЙ ЕТАП – ФУНДАМЕНТ
Фундамент

Каркасний будинок має важливу перевагу – він легкий, тому його можна будувати на недорогому пальтово-гвинтовому фундаменті. Якщо будинок будуватиметься пізніше – пальово-гвинтовий фундамент не вимагає консервації, що додатково заощадить ваші кошти.

Вартість фундаменту під проект “Легіон” складає 127.000 рублів.

ДРУГИЙ ЕТАП – ЗАКРИТИЙ КОНТУР
Обшивка тераси сайдингом

Сенс цього етапу – у будівництві «коробки» на фундаменті. Закритий контур – це каркас, закритий зверху покрівлею та зовні фасадом, що має вікна та зовнішні двері. Будинок у такому вигляді не схильний до впливу погодних умов, і зможе простояти без втрати якості тривалий час (до декількох років).

Цей етап є найбільш витратним, тому ми пропонуємо розбити оплату на дві або навіть три частини, на початку та наприкінці будівництва (термін зведення закритого контуру – близько двох місяців).

Вартість етапу “закритий контур” – 2.300.000 рублів.

Примітка: компанія «ЮККА Дім» пропонує і більш дешевий варіант – Каркас + покрівля. В цьому випадку вам потрібно буде обшивати каркас та ставити вікна та двері самостійно. Оскільки ці роботи, на відміну від будівництва каркаса, не вимагають високої кваліфікації та досвіду, ви зможете заощадити, найнявши для проведення оздоблювальних робіт сторонню бригаду, при цьому основа вашого будинку буде зроблена «на совість».

ТРЕТІЙ ЕТАП – ІНЖЕНЕРНЕ ОСНАЩЕННЯ
Інженерія у заміському будинку

У мінімальне інженерне оснащення будинку включається розведення труб холодного та гарячого водопостачання, пристрій джерела води (свердловина, колодязь або підключення до центральної системи водопостачання), каналізація (включаючи систему очищення стоків), опалення та електропроводка.

Вартість цього етапу залежить від того, обладнання яких виробників ви захочете поставити у власному будинку. Як правило, що дорожче – то надійніше, і тим більша економія на обслуговуванні в майбутньому.

Вартість інженерного оснащення класу “економ” – 766.000 рублів.

ЧЕТВЕРТИЙ ЕТАП – УТЕПЛЕННЯ
Теплоізоляція перекриттів мінеральною ватою

Цей етап каже сам за себе. Ми повністю готуємо «пиріг» стін, перегородок, підлоги та покрівлі, згідно з технологією каркасного домобудівництва.

Вартість утеплення – 200 000 рублів.

П’ЯТИЙ ЕТАП – ВНУТРІШНЯ ОБРОБКА
Внутрішнє оздоблення каркасного будинку

Витрати на внутрішнє оздоблення передбачити складно, оскільки вони залежать від ваших смаків. На цьому етапі ви вибираєте, чи ви хочете обробити будинок зсередини гіпроком зі шпалерами або деревиною. Ви підбираєте внутрішні двері, сходи та сантехнічні прилади.