Якісний монтаж вікон у заміському будинку

Будівельна компанія «ЮККА Дім» оптимізує послуги будівництва за співвідношенням «ціна-якість», пропонуючи якісні будматеріали та технології за максимально доступною ціною.

Що стосується вікон, якнайкраще себе зарекомендували пластикові (ПВХ) склопакети російського виробництва за німецькою технологією IVAPER. У статті ми покажемо, як ставимо вікна в каркасному будинку, і пояснимо деякі нюанси, на які слід звернути увагу.

МОНТАЖ ВІКІН ВІД «ЮККА ДІМ»

Важливим аспектом встановлення вікон є максимальний захист фасаду від вогкості. Для цього у вікнах передбачено елемент «відлив», який повинен мати правильну форму, бути якісно «запінений», а також розташовуватись на відстані від дерев’яних елементів.

Щілини між вікнами і стійками каркаса ретельно зашпаровуються монтажною піною для запобігання появі протягів і проникнення вологи всередину каркаса, після чого закриваються дерев’яними наличниками.

Фінальним кроком монтажу є встановлення фурнітури та москітної сітки.

ЯК ПЕРЕВІРИТИ ЯКІСТЬ МОНТАЖУ ВІКОН?
Перевірте за допомогою рівня кути установки вікон – вікна мають бути встановлені вертикально. Відхилення від вертикалі не тільки погіршить естетичні якості будинку, а й призведе до підвищеного зношування рухомих елементів вікна.
Всі дерев’яні елементи лиштви повинні щільно прилягати один до одного.
Перевірте з внутрішньої сторони каркасу якість запінювання, у тому числі відливу – незапінених областей, як і надлишок піни, не повинно бути.
Перевірте, чи є відстань між дерев’яними елементами обробки вікна та відливом, що запобігає попаданню вологи.
Бажано також перевірити вимірювачем вологості, що всі пиломатеріали, що використовуються при обробці вікна, дійсно сухі. Не полінуйтеся розпиляти пробний елемент і перевірити вологість усередині.

ЯКІ ЩЕ НЮАНСИ ПОТРІБНО ЗНАТИ?
З точки зору енергозбереження, важлива кількість камер у склопакеті. Для зимового будинку хорошим вибором буде трикамерний склопакет, хоча для невеликих вікон можна обійтися двокамерним. Однокамерні склопакети допустимі лише в холодних літніх приміщеннях, наприклад, на веранді.

Ставлячи пластикові вікна, подумайте, чи не доведеться використовувати їх, щоб занести меблі до будинку. У цьому випадку можна поставити так зване штульпове вікно, яке не має центральної перемички між складовими його склопакетами.

Окрім пластикового профілю можна вибрати і дерев’яні вікна. Однак якщо ви не хочете отримати «радянську дачу» замість будинку, то потрібно замовляти якісні дерев’яні склопакети, які вийдуть помітно дорожче за пластикові.