Основні методи поділу великої кімнати

Ділити приміщення на кілька самостійних областей чи зон доводиться з різних причин. Найчастіше до цього вдаються, коли кімната дуже велика або потрібно одне приміщення використовувати для вирішення різних завдань. Способів, як поділити площу окремі частини, досить багато. Варто перерахувати хоча б найпоширеніші.

Установка міжкімнатної перегородки
Такий метод підходить, коли потрібні саме окремі ізольовані кімнати. До методу вдаються, якщо квартира однокімнатна, але приміщення досить великої площі. Або за умови, що спочатку квартира була із вільним плануванням.

Перегородку можна виготовити з цегли, але досить важка. Тому краще вибрати каркасний метод. Каркасна перегородка складається з напрямних профілів та листів гіпсокартону. Ще таку перегородку називають мобільний – її нескладно встановити та настільки ж просто демонтувати за необхідності.

Встановлення мобільної ширми
Ширма теж дозволяє конструктивно поділити приміщення. Різниця в тому, що будь-якої миті можна перемістити її на іншу ділянку. Ширми, які сьогодні пропонують у будівельних магазинах, мають різні розміри. Тому зони, дійсно, виходять самостійними та ізольованими.

Кріпити подібну конструкцію до підлоги, несучих стін або стелі не доведеться. Особливо добре цей метод підходить, коли потрібно з одного приміщення отримати спальну та ігрову області.

Частковий поділ приміщення
Ще один спосіб поділу місця, але без встановлення повноцінної перегородки. Замість неї можна зібрати барну стійку або напіввідкритий стелаж. Стійку розміщують на межі між кухнею та столовою областю або вітальнею. Стелаж підходить для поділу будь-яких інших приміщень на зони. Конструктивний поділ можна отримати за допомогою багаторівневої підвісної або натяжної стелі.

Візуальне зонування простору
Нарешті, можна звернутися до візуального поділу без зведення якихось конструкцій чи установки ширми. В даному випадку, наприклад, можна використовувати різні оздоблювальні матеріали у сусідніх зонах. Розрізнятися можуть фактурою, візерунком, забарвленням. У результаті відразу зрозуміло, що у одному приміщенні поєднані кілька функціональних зон.

Варіантів, доступних власнику, безліч. Він повинен лише визначитися, який його більше влаштує, враховуючи власні очікування та бюджет.