Дзеркала на весь зріст: чи варто купувати

З часів стародавнього світу до наших днів дзеркала завжди цінувалися людьми. Сьогодні у кожного є дзеркало, будь то ванна кімната, передпокій або косметичка протилежної статі.

У їхньому складі є напилення срібла або алюмінію. Для альмагнатної сторони застосовують спеціальні лакофарбові суміші або акрилові фарби.

Особливе місце в інтер’єрі займають дзеркала на повний зріст.

Особливості дзеркал для підлоги

Дзеркала для підлоги мають ряд особливостей, що вигідно відрізняє їх:

– важливий елемент в інтер’єрі;

– візуально розширює простір, збільшує площу освітлення

– допомагає оцінити образ людини в цілому і якщо підкоригувати деякі елементи;

– рамкове оформлення підкреслює художній смак власника.

– незважаючи на свою просту конструкцію – рам та полотен таких виробів існує безліч різновидів.

– з лампочками по периметру, використовується для гримерних зірок та театру;

– розкладне дзеркало підлоги дозволяє побачити себе в декількох ракурсах;

– псише дозволяє змінювати нахил огляду.

Дзеркало для підлоги може мати будь-яку геометричну форму, мати гравіювання, малюнок. Поверхню можна прикрасити елементами пластику, виготовити раму на смак замовника або вибрати з того, що є.

Дзеркала підлогові можна розділити на 4 види:

– псих;

– приставне;

– на підставці;

– у вигляді ширми.

Псише є рамою, на якій закріплено блискуче полотно. Така конструкція має кілька дзеркал. Одне з них показує збільшене зображення, а завдяки можливості відрегулювати кут нахилу людина може розглянути себе в різних ракурсах.

Приставне дзеркало на повний зріст є полотном висотою від 170 см з рамою. У більшості випадків такі вироби закріплені на стіні і дають змогу побачити себе на повний зріст.

Дзеркальце на підставці є найзручнішою моделлю. Полотно надійно закріплене на ніжках. У складну конструкцію вбудовані різноманітні ящики та полиці для зберігання невеликих речей. Особливо ця модель популярна у жінок.

Дзеркала підлоги у вигляді ширми використовують для поділу простору або вбиральні. Такі інтер’єрні рішення зараз трапляються рідко.

Великим недоліком таких предметів інтер’єру є їхня ціна та габарити. Дзеркало на весь зріст буде доречним далеко не в кожному приміщенні. Для компактного простору, мінімалістичного стилю таке рішення не підійде.