Дизайн дитячої кімнати

Кожен з батьків бажає для своєї дитини тільки найкращої. Це, безперечно, стосується і дитячої кімнати. Адже своя кімната для дитини – це як щось власне та безпечне, як свій маленький будинок. Тому підходити до питання обстановки дитячої слід відповідально. Визначаючись з дизайном, необхідно врахувати всі нюанси, щоб кімната довго прослужила дитині.

Що потрібно знати при виборі дизайну?
Насамперед треба пам’ятати, що дитина росте і змінюється, а разом з нею змінюються і її переваги. Дизайн, побудований на одній конкретній тематиці, навряд чи буде доречний, адже через деякий час такий дизайн зовсім не підходитимає малюку, що підріс.

При виборі меблів потрібно звертати увагу не лише на яскравість та красу, але також на зручності. Коли малюк ще зовсім маленький, йому необхідне ліжко-люлька, але варто пам’ятати, що через час його потрібно буде замінювати на велике ліжко, і місця має бути достатньо. Також, купуючи шафу для білизни, можна вибрати її разом із пеленальним столиком. Це буде дуже зручно для батьків. А коли дитина стане старшою, столик можна буде зняти. Як додаток можна придбати дерев’яний стіл та стільчик для малюків, це додасть певної атмосфери житла маленької людини.

Світло в дитячій кімнаті – один із найважливіших елементів. Обов’язково потрібно купувати штори, через які проходитимуть сонячні промені. Освітлення має бути досить яскравим, адже малюкові необхідно все розглядати, а надалі дитина вчитиметься читати і правильне освітлення — це запорука гарного зору. Простору в дитячій має бути достатньо. Не варто змушувати дитячу кімнату повністю меблями та іншим. Для малюка досить невеликого ящика з іграшками, дитячого килимка, люльки та пеленального столу з шафкою. А інтер’єр можна розбавити різними настінними плакатами та картинами. Останнім часом стало модно прикрашати дитячі ліжечка. Прикрасами можуть стати різні борти, а також балдахін. Бажано, щоб кольори були спокійні та ніжні, це додасть дитячій кімнаті ніжної атмосфери. Дитяча кімната дизайн інтер’єру.

Заходи безпеки
Діти дуже допитливі і намагаються залізти скрізь і всюди. Тому, роблячи дитячу кімнату, звичайно ж, потрібно подбати про безпеку. Отже, основні заходи безпеки є такими.

Щоб уникнути падінь, у дитячій кімнаті не повинно бути слизької статі.
Потрібно постаратися не допускати гострих кутів у кімнаті, а якщо такі є, вони повинні бути в недосяжності для малюка.
Не варто заповнювати простір усім поспіль, щоб уникнути спотикання дитини про всякі предмети.
При оформленні стін не варто вішати на них важкі предмети, наприклад, такі як дзеркала, великі картини і т.д.
Обов’язково на всі розетки мають бути поставлені заглушки.
Підведемо підсумки
Кожен з батьків напевно сам знає, що краще саме для його дитини. Але поради, які описані в цій статті, допоможуть зробити кімнату більш практичною та зручною для малюка, а головне – безпечною.