Гусениці, які не завдадуть шкоди саду

Гусениці в саду – справжнє стихійне лихо! Але ті, які пропонується зробити своїми руками, не завдадуть саду та городу абсолютно ніякої шкоди.

Для виготовлення гусениць знадобляться камені різної величини і один дуже великий. Таке каміння можна зібрати на пляжі, але в принципі воно продається в садівницьких магазинах.

-Камінці необхідно добре протерти та знежирити ацетоном;

-потім їх потрібно пофарбувати зеленою акриловою або олійною фарбою. Для виразності в фарбу можна додати фарби з ефектом “металік” або звичайної “сріблянки”. Якщо додати трохи жовтої та золотистої фарби, гусеничка буде “колір молодої зелені”.

-Після того, як камені висохнуть, на великому (але не найбільшому) камені малюються очі гусениці та рот з висунутим язичком.

-Камінці розставляються в порядку спадання, як би “по зростанню”.

-А тепер можна приступити і до найбільшого каменю. Він буде “яблуком” для гусениці. Зрозуміло, розфарбувати його потрібно відповідно. Втім, яблуко можна замінити і на полуницю або на будь-який інший плід.

Таких гусениць можна виготовити кілька і розкидати їх по всій ділянці. Остерігатися їх зовсім нічого, на садово-городні культури вони точно не посягнуть!