Послідовність ремонту у квартирі

Нижче ми намагатимемося докладніше зупинитися на послідовності дій при проведенні ремонту у вашій квартирі, дотримуючись якої ви зможете значно спростити весь процес. Варто зазначити, що безліч питань, на які дуже складно знайти відповіді, виникає ще до початку ремонту. Щоб зберегти нерви в порядку та виконати ремонт максимально якісно, ​​необхідно визначитися з перебігом робіт та послідовно переходити від одного кроку до іншого. Початок ремонту у квартирі відбувається зі складання майбутнього плану ремонту. План допомагає виконувати роботи поетапно, що у свою чергу позитивно відбивається на кінцевому результаті.

Етапи ремонту квартири
1. Планування ремонтних робіт та підготовка до ремонту

На цьому етапі власники квартири вирішують, чи потрібно виконувати ремонт і на якому вигляді краще зупинитися. Чи буде це просто заміна застарілих шпалер на нові, чи планується поміняти вікна, двері, сантехніку та інші комунікації.

На першому етапі бажано продумати майбутнє планування, стиль і дизайн, в якому ви хочете бачити приміщення. Фахівці радять заздалегідь визначити, якого кольору будуть стіни в кімнаті, де саме розташовуватимуться вимикачі. Ефект матиме план, складений на папері, дотримуючись його ви зможете втілити в життя всі задумані ідеї.

Якщо поетапний ремонт квартири буде капітальним, бажано подумати про те, куди на час робіт перевезти з квартири великогабаритні меблі та побутову техніку, оскільки вони заважатимуть робітникам.

Саме складання плану допоможе визначитися із приблизними грошовими витратами на роботи.

2. Демонтаж старої обробки

На даному етапі проводиться демонтаж старих шпалер, покриття для підлоги, непотрібних перегородок, дверних і віконних коробок, застарілої електропроводки.

Невелика порада – не поспішайте викидати старі речі, не виключено, що щось може стати в нагоді в рамках ремонту або після його завершення. Викинути непотрібне ви завжди встигнете.

3. Ремонт та проведення комунікацій

Після того, як від старої обробки ви позбулися, слід приступати до ремонту або заміни квартирних комунікацій, серед яких електричні мережі та сантехніка. План розташування всіх елементів варто скласти першому етапі. Бажано залучати до робіт спеціалістів. Якщо є технічна можливість, то проводку і водопровідні труби бажано прибрати в стіну.

4. Декоративне оздоблення приміщення та завершення робіт

Як тільки з комунікаціями було покінчено, слід приступати до дизайнерського оздоблення приміщення. На цьому етапі проводиться встановлення нових дверей та вікон. Після цього приступають до обробки стелі, потім стін і, насамкінець, підлоги.

Не забувайте про те, що послідовність стеля – стіни – підлога дозволяє не зіпсувати відремонтовані частини приміщення в ході ремонту.

Послідовність ремонту у квартирі у новобудові дещо відрізняється. Так, роботи слід починати саме зі стяжки підлоги, якщо ця процедура була виконана будівельниками.

Після поклейки шпалер проводиться монтаж вимикачів та розеток, приміщення готується до проживання, ліквідується сміття та розставляються предмети інтер’єру.

Складові ремонту квартири можуть змінюватись в залежності від того, який вид ремонту ви плануєте проводити у своїй квартирі. Найпростіший (косметичний) можна виконати самостійно, проте навіть у цьому випадку бажано скласти план робіт і дотримуватись його, щоб нічого не забути зробити в процесі.