Ремонт квартири своїми руками

Зробити ремонт у квартирі своїми руками недорого – ідеальний варіант для тих, хто потребує ремонту приміщення, але не планує вкладати у цю процедуру значні кошти. Такий тип ремонту підійде в тому випадку, якщо квартира знаходиться в нормальному стані, не потрібно змінювати вікна, двері та системи комунікацій. Поклеїти шпалери, перестелити лінолеум у квартирі або укласти ламінат, пофарбувати вікна – з цими завданнями впорається навіть той, хто далекий від будівельної галузі.

Зробити ремонт у квартирі недорого вийде у разі, якщо заздалегідь окреслити план робіт та скласти зразковий кошторис. Так ще до початку ви знатимете про те, скільки саме коштуватимуть роботи і виключите додаткові витрати, які можуть бути пов’язані з купівлею непотрібних розхідників.

Недорогий ремонт квартири своїми руками слід починати з винесення великої побутової техніки та меблів, щоб вона не надто заважала під час виконання робіт. Все, що залишається в кімнаті, краще накрити спеціальною плівкою, так ви захистите речі від забруднення і можливого пошкодження.

Як зробити ремонт у квартирі самостійно, цим питанням задаються багато хто, особливо у випадку, коли не хочуть переплачувати робітникам за елементарне. Бажано відразу скласти проект ремонту, описати всі матеріали, які можуть знадобитися і зробити план ремонту. Дотримуючись усіх пунктів плану, ви будете впевнені, що нічого не забули і все йде за планом.

Підготовка до самостійного ремонту
Перш ніж виконувати ремонт квартири самостійно, не завадило б визначитися з тим, навіщо саме вам цей ремонт потрібний. Дуже часто люди починають простий косметичний ремонт, в ході якого зауважують, що не заважало б перестелити підлогу в кімнаті або поміняти старі вікна на пластикові. У результаті роботи виливаються у значні фінансові витрати, займають все більше часу і зрештою власникам квартири все ж таки доводиться вдаватися до допомоги професіоналів. Обов’язково перевірте, у якому стані комунікації. Якщо у ванній або кухні течуть труби, або спостерігаються проблеми з постійним вибиванням пробок, то краще усунути ці проблеми на етапі ремонту, а не залишати їх на потім.

Початок ремонту в квартирі своїми руками:

1. Складаємо план майбутнього ремонту, розробляємо проект та вказуємо всі матеріали, які можуть знадобитися у роботах;

2. Знаходимо місце, де масивні меблі та побутова техніка зможуть перечекати ремонт;

3. Виробляємо демонтаж старої обробки;

4. За необхідності робимо заміну вимикачів та розеток.

Не забувайте про те, що ремонт у квартирі поетапно своїми руками повинен виконуватися за таким принципом: спочатку стеля, потім стіни, потім підлога. Дотримуючись принципу, ви зможете уникнути пошкодження відремонтованої частини приміщення.

Які інструменти для ремонту квартири своїми руками можуть стати в нагоді:

– Шпатель;

– Пензлі для фарби;

– Валік для фарбування стін або нанесення клею на шпалери.

Навіть із мінімальним набором інструментів можна зробити бюджетний ремонт квартири своїми руками, не вдаючись до допомоги професійних фірм.

Ремонт квартири своїми руками швидко і недорого – це реально і нескладно, головне дотримуватися основних правил при роботі і використовувати тільки якісні та довговічні матеріали. Тоді знову ремонтувати приміщення знадобиться нескоро.