Використання металу у сучасному дизайні інтер’єру

Оформлення інтер’єру елементами з металу сьогодні знаходиться на піку популярності. Ще зовсім недавно потенціал металу в декоруванні приміщення був недооцінений, проте зараз його використання дозволяє додати родзинку в будь-який сучасний інтер’єр. Різноманітні товари для дому з металу не тільки відмінно поєднуються з багатьма іншими рішеннями, але й відрізняються практичністю.

Як використовувати метал в оформленні інтер’єру

Щодо використання металу в будинку немає обмежень. Ним можна прикрасити кухню, спальню, вітальню. Головне — це грамотне поєднання та відчуття стилю. З кожним сезоном список металів для дизайну розширюється. Проте найпопулярнішими залишаються вироби з латуні, міді, заліза, хрому, алюмінію та нержавіючої сталі. А сріблясто-сірі та золоті тони — одна з наймодніших тенденцій у декоруванні. Щоб металічні елементи виглядали гармонійно, їх слід підбирати відносно розміру приміщення:

  • якщо кімната простора та добре освітлена, можна використовувати масивні елементи;
  • якщо площа невелика — варто обмежитись лише двома-трьома невеликими декоративними акцентами.

Дизайнери пропонують змішувати текстури металу. Особливо стильно виглядає поєднання матового, якби зістареного металу з яскравим блиском нового. Оскільки вінтажні речі зараз дуже актуальні, варто звернути увагу на елементи виготовлені в класичному стилі та пофарбовані під зістарену мідь та золото.

Декорування перегородок у квартирах-студіях

Використання металу в інтер’єрі — це не тільки декоративний, але й багатофункціональний елемент. Декоровані металом перегородки допоможуть розділити простір в кімнаті, а також підкреслити загальний стиль оформлення квартири-студії. Метал легко поєднується з будь-яким видом обробки стін — шпалерами, тинькуванням чи деревом, що дозволяє не обмежувати свою фантазію.

Оформлення металом каміна та камінної зони

Метал вписується не тільки в сучасні напрямки оформлення інтер’єру, він може стати чудовим доповненням у приміщенні виконаному у класичному стилі. Такому стилю притаманне використання натуральних матеріалів — дерево, камінь. Підкреслити напрямок може камін, декорований металічними елементами у вигляді вензелів та природних мотивів. Для обробки камінної зони можна використовувати сталеві листи, які заповнять кімнату світлом, що відбивається від полум’я каміна. Це надасть простору особливу атмосферу. Сам портал можна закрити металічною решіткою.

Метал в оформленні меблів

Зараз дуже популярна геометрія, тому використання різних геометричних фігур стильно виглядає не тільки в оформленні кімнати, а і як елемент в меблях. Журнальні столики, шафи, ліжка та багато іншого будуть дуже дорого виглядати з металевими ніжками.

Як за допомогою металічних елементів створити 3D-ефект

В дещо аскетичному та лаконічному інтер’єрі метал може стати особливим акцентом. Прикрасивши стіни металевим декором з об’ємною геометрією, можна змінювати загальну атмосферу залежно від освітлення кімнати. В проєктуванні дизайну такого елемента можна сміливо поєднувати несподівані рішення, експериментуючи з формами та фактурами. Від цього інтер’єр лише виграє.

Сучасні металеві акценти можуть внести гламурний блиск або індустріальний характер в сучасний інтер’єр. Металеві елементи можуть збагатити дизайн інтер’єру, а також додати йому більшої функціональності. Компанія Gruar пропонує великий та різноманітний вибір товарів для дому з металу, а також надає можливість замовити виготовлення декоративних елементів за індивідуальним проєктом.