Скільки потрібно часу для того, щоб створити проект будинку?

Перед тим, як приступити до будівництва заміського будинку знадобиться його проект. Такий проект може бути типовим або розроблений відповідно до індивідуальних особливостей https://ua.dom4m.com.ua/.

Готові проекти є на різних будівельних сайтах або в каталогах будівельних організацій. Готовий проект «садять» на наявний ділянку і приступають до будівництва.

Під терміном «садять» треба розуміти те, як проект будівлі розміститься на ділянці, враховуючи всі будівельні та санітарні нормативи, також потрібно врахувати те, як будинок буде розташовуватися по сторонах світу. Крім іншого потрібно врахувати всі геологічні нюанси землі.

Готовий проект може підбиратися і підганяти в терміни 1-3 міс., А ось щоб розробити і «посадити» індивідуальний проект будинку можна витратити 6-7 міс. Такі довгі терміни залежатимуть від габаритів будинку, технічного рішення і різноманіття його конфігурації. Також дуже важливі професійні якості того, хто проектував будинок і архітектора. З останнім, замовнику часом буває складно знайти спільну мову. Це також може відбитися на тривалості та якості будівництва. У деяких рішеннях доведеться йти на компромісне рішення, а десь наполягти на своєму.

Якщо брати мінімальний термін проекту індивідуального приватного будинку, то він становить 1.5 міс. За цей проміжок часу виконується ескіз будинку, в якому відображені всі головні параметри будинку. Грунтуючись на ескізах відбувається розробка архітектурних моментів, конструкції і інших інженерних складових майбутнього будинку. Без останніх розділів, правильне будівництво хорошого приватного будинку просто неможливо.

Якщо будинок дуже великий і має складний дизайн, то складання проекту може затягуватися на період 6-12 міс.

Дизайнерський проект інтер’єру може бути виконаний пізніше, незалежно від проекту будинку. Це не вважається обов’язковою частиною проекту.

Якщо надалі буде розроблений дизайнерський проект, то це полегшить роботу по обробці. Так як дизайнерський проект — це не просто якісь красиво намальовані зображення. За ним можна уявити інтер’єр, який буде в домі. У відповідності з кресленнями можна розмістити розетки та вимикачі, електричні прилади, визначитися з вибором підлогового покриття та інше.

Таким чином, треба розуміти, що проект і будівництво свого приватного будинку — не тільки тривалий, дороге, але і вельми важке заняття.